Veelgestelde Vragen

bij Fonteyn Spa's

  Algemeen


 • "Wat is het adres van Fonteyn?"

  Ons adres is:
  Meervelderweg 52
  3888 NK Uddel
  Afrit 18, Kootwijk

 • "Wat zijn de openingstijden van Fonteyn?"

  Onze openingstijden zijn:
  Ma. 08.00 - 18.00
  Di. 08.00 - 18.00
  Wo. 08.00 - 18.00
  Do. 08.00 - 18.00
  Vr. 08.00 - 18.00
  Za. 08.00 - 17.00
  Zo. Gesloten

 • "Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?"

  Zodra u een bestelling heeft geplaatst, doen wij er bij Fonteyn Spa’s alles aan om het product zo spoedig mogelijk te leveren. Bij grotere producten zoals een spabad, wordt er contact met u opgenomen over de levering van het product. Dit wordt altijd in samenspraak met u gedaan, zodat wij niet voor een dichte deur komen te staan.

 • Bestelling en levering


 • 1. Wanneer kan ik mijn levering verwachten?

  Zodra er een overeenkomst is afgesloten, zal onze afdeling Planning contact met u opnemen om samen tot een exacte leverdatum te komen. Tussentijds wordt uw spa zorgvuldig gecontroleerd en getest. De richtlijnen zijn tussen de 2 en de 2,5 week. Dit is onder voorbehoud. Voorkeuren kunnen aangegeven worden bij de desbetreffende adviseur.

 • 2. Waar plaats ik een bestelling?

  Een bestelling kunt u plaatsen bij de spa adviseurs, in de webshop per e-mail of telefonisch. Wij waarderen het als u een bezoek brengt aan onze showroom, zodat wij u hoogst persoonlijk kunnen adviseren.

 • 3. Kan ik korting aanvragen?

  Vul hiervoor het kortingsaanvraag formulier in of neem contact op met één van onze spa adviseurs.

 • 4. Hoe wordt mijn levering verzorgd?

  U kunt ervoor kiezen om uw spa door Fonteyn zelf te laten leveren, plaatsen en installeren. Wij vervoeren de spa per aanhanger en zullen het laatste stuk de spa vervoeren op de zijkant, op een wagentje. Wij vragen hiervoor bij u thuis een één meter brede doorgang. Ook kunt u kiezen voor alleen transport. Uw spa komt dan ingepakt en wel, op een pallet voor bij u op de stoep te staan.

 • 5. Is levering naar het buitenland mogelijk?

  Levering naar het buitenland is mogelijk. Hiervoor hebben wij onze vaste transporteurs met jarenlange ervaring.

 • 6. Wat zijn de bezorgkosten?

  De bezorgkosten naar het buitenland verschillen per land. Hiervoor hebben wij het volledige afleveradres nodig en wij horen graag van u of er bij het afleveradres ter plekke een heftruck of iets dergelijks voorhanden is om de spa van de vrachtwagen te halen.

 • 7. Welke betaalmethoden zijn er?

  Er kan per bank betaald worden of contant bij aflevering (Fonteyn bezorgservice). Dit dient altijd van tevoren met de desbetreffende adviseur afgesproken te worden.

 • Productinformatie


 • 1. Wat voor aansluiting heb ik nodig?

  Minimum vereisten:
  1 massagepomp 16 ampere/ blauwe 16 A CE stekker
  2 massagepompen 20 ampere/ blauwe 32 A CE stekker

 • 2. Welke massages zijn beschikbaar?

  Bij Fonteyn heeft u de keuze uit verschillende massages in uw spa, variërend van roterende, pulserende, vibrerende en power massages. U kunt de massages zelfs uitproberen in onze speciaal daarvoor bestemde testruimte. Hier hebben wij verschillende spa’s met al onze massage mogelijkheden opgesteld staan. U kunt een afspraak maken met één van onze spa adviseurs om van de testruimte gebruik te maken.

 • 3. Kan de spa ook buiten staan?

  Onze spa’s kunnen allemaal buiten staan. De spa’s zijn zodanig geïsoleerd, dat ze in de tuin perfect blijven functioneren. Voor gedetailleerde informatie omtrent de isolatie, kunt u terecht bij één van onze spa adviseurs.

 • 4. Moet de spa in de winter leeggehaald worden?

  Mocht het zo zijn dat u uw spa in de winter wilt blijven gebruiken, dan is dit geen enkel probleem. Als u ervoor kiest om dit niet te doen, dan raden wij u aan om het water uit uw spa te halen en tevens uit de leidingen. Dit kan bijvoorbeeld met een waterstofzuiger. Ook is het mogelijk om uw spa winterklaar te laten maken door Fonteyn. U kunt hiervoor bellen of e-mailen om een afspraak te maken.

 • 5. Is een cover noodzakelijk?

  Een cover is een belangrijk onderdeel van uw spa. Een cover houdt niet alleen het vuil buiten, maar houdt ook alle warmte binnen. Dus in zekere zin is een cover noodzakelijk.

 • Ruilen en retourneren


 • 1. Kan ik mijn aankoop ruilen of retourneren?

  U kunt hiervoor contact opnemen met één van onze adviseurs. Dit kan per email, telefonisch of breng een bezoek aan onze showroom.

 • 2. Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

  U kunt hiervoor contact opnemen met één van onze adviseurs. Dit kan per email, telefonisch of breng een bezoek aan onze showroom.

 • 3. Hoeveel garantie zit er op mijn spa?

  U heeft:
  2 jaar garantie op elektrisch/motorisch,
  5 jaar garantie op de gehele kuip (exclusief de onderdelen),
  10 jaar garantie op de constructie.

 • 4. Ik heb een beschadigd product ontvangen, wat nu?

  Graag horen wij van u zo spoedig mogelijk om welk product het gaat en wat voor een beschadiging het betreft. In sommige gevallen kunnen wij om een foto vragen van het desbetreffende product, aangezien elke situatie anders is. Als het gaat om garantie, dan zullen wij gelijk met u tot een afspraak komen om bijvoorbeeld een vervangend product te regelen. Wij van Fonteyn staan voor goede service, ook na de verkoop.

 • Onderhoud


 • 1. Hoe vaak moet het water ververst worden?

  Wij adviseren om het water om de drie á vier maanden te verversen. Bij spa’s met een zoutsysteem mag het water eens per jaar ververst worden.

 • 2. Hoe vaak moet een filter vervangen worden?

  Wij adviseren om het filter twee á drie keer per jaar te vervangen. Dit is uiteraard ook afhankelijk van hoe vaak u de spa gebruikt. Het schoonmaken kan met behulp van een tuinslang of douchekop. U dient de filters te spoelen met de richting van de filterbladen mee. Ook kunt u hiervoor onze Filter Cleaner gebruiken.

 • 3. Hou houd ik het water zuiver?

  Het water houdt u zuiver door het gebruik van chloor in combinatie met Aquafinesse. Tevens kunt u het water zuiver houden door middel van een zoutsysteem. Voor gedetailleerde informatie kunt u terecht bij één van onze spa adviseurs. U kunt het ook teruglezen in onze spa handleiding vanaf pagina dertig.

 • 4. Is er jaarlijks onderhoud nodig?

  Jaarlijks onderhoud is niet per se nodig. Vlak na uw aankoop van de spa, wordt deze uitgebreid getest en gecontroleerd, zodat uw spa perfect werkt. Mocht u toch willen dat er een servicemonteur naar uw spa komt kijken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met onze service afdeling.

 • 6. Zit de cover er standaard bij?

  De cover zit niet standaard bij de spa, aangezien wij onze spa’s over de hele wereld verkopen, ook in warme landen waar een cover minder noodzakelijk is. Een cover is dus optioneel, u heeft zelf de keuze.

 • 7. Moet de spa op een waterpas vloer?

  Wij adviseren sterk om onze spa’s op een waterpas vloer te zetten. In enkele gevallen wil het voor komen dat men een ondergrond heeft die iets afloopt. Als het dan gaat om een centimeter of 2 over een aantal meter, dan kan dit geen kwaad. Vooralsnog is een waterpas vloer echt het beste.

 • 8.Kan ik de spa ingraven?

  Onze spa’s kunnen vrijwel allemaal ingegraven worden. De diepte van het ingraven kunt u zelf bepalen. Er dient wel met een aantal belangrijke punten rekening gehouden te worden. Zo vragen wij om een ruimte rondom de spa van minimaal vijftig centimeter. Ook het gat waar de spa inkomt moet goed verstevigd zijn. Voor gedetailleerde informatie kunt u terecht bij één van onze adviseurs.

 • 9.Wat is de aanbevolen temperatuur?

  Uiteraard bent u helemaal vrij om zelf de temperatuur van het water te bepalen. Wij houden zelf 37,5 graden aan. Dit is een heel aangename temperatuur, die ongeveer gelijk is aan die van het menselijk lichaam.