Veranda inrichten? 6 tips voor extra gezelligheid

Veranda inrichten? 6 tips voor extra gezelligheid

Beschikt je woning over een veranda of ben je van plan om deze te realiseren? Groot gelijk, want een veranda vormt een prachtig verlengstuk van je woning waarmee je het binnen- en buitenleven op eenvoudige wijze combineert. Een sfeervolle veranda nodigt uit om lekker te gaan zitten met vrienden en familie. Heerlijk lang tafelen, uren samen praten of gewoon genieten van een fijn boek. Maar hoe zorg je voor een gezellige inrichting van je veranda? Fonteyn zet 6 tips op een rij. 

Veranda inrichten

Het is weer snel donker buiten en de zwoele, zomerse temperaturen hebben plaatsgemaakt voor de frissere avonden. Deze tijd van het jaar is nou eenmaal gezellig, dus alle reden om je leefomgeving onder de veranda lekker knus te maken! Haal de dekentjes maar weer uit de kast gehaald en ook de kaarsjes mogen op tafel gezet worden. En zeg nou zelf: het is heerlijk om met een kop thee onder de veranda te vertoeven, liggend met een dekentje op je loungeset. Met deze 6 tips tover jij jouw veranda om tot een gezellige en knusse tweede woonkamer. 

veranda-inrichten-fonteyn

#Tip 1. Kies een stijl voor de inrichting van de veranda

Ga je aan de slag met de inrichting van je veranda? Dan is het slim om na te denken over een stijl die bij je past. Door duidelijk te kiezen voor een bepaalde stijl of terugkerende kleur bij de inrichting van je veranda, creëer je een mooi geheel. Hou je bijvoorbeeld van de zomerse Ibiza stijl, die zich kenmerkt door het gebruik van veel witte elementen en natuurlijke materialen, zoals bamboe en hout? Of misschien spreekt de bohemien stijl met veel aardse tinten, vintage objecten en planten je wel aan. Doe online inspiratie op over de mogelijkheden. 

#Tip 2. Start met meubels op je veranda

Begin de inrichting van je veranda met het plaatsen van de grote meubels. Dit hangt samen met het doel van je overkapping. Wil je een relaxte zithoek creëren, komt er een buitenkeuken of misschien zelfs wel een jacuzzi? Een loungeset bestaat vaak uit een tuinbank en grote tuintafel. Misschien kies je in plaats van een grote tuinset wel voor losse tuinstoelen. Na het plaatsen van de grootste meubels, ga je verder met kleinere meubels. Zo kun je een veranda bijvoorbeeld gezellig maken door kleinere bijzettafeltjes, poefjes of krukjes te plaatsen. Meerdere kleine tafeltjes bij elkaar vormen een sfeervolle aanblik.

#Tip 3. Breng verlichting aan 

Met verlichting breng je gemakkelijk en snel sfeer aan op je veranda. Wanneer je op zoek bent naar het huiskamergevoel, is een mooie hangende lamp boven de tafel een goed idee. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden op het gebied van verlichting. Zo kun je kiezen voor een speels lichtsnoer langs de muur. Houd je van een strakke inrichting? Dan zijn moderne spotjes een goede keuze. Natuurlijk kun je ook extra sfeer aanbrengen door het plaatsen van fakkels en kaarsen. 

#Tip 4. Planten neerzetten of ophangen 

Welke stijl je ook kiest voor het gezellig maken van je veranda, mooie groene planten passen er altijd bij. Die kan je op verschillende manieren toevoegen. Misschien kies je voor planten in de volle grond of plaats je plantenbakken rondom de veranda. Een andere optie is het plaatsen van planten in mooie potten. Een andere populaire trend is het ophangen van wanddecoratie met groene planten. Denk aan groene wandpanelen of mooie, decoratieve planken waarop je potjes met planten neerzet. Natuurlijk kun je ook klimplanten tegen de veranda aan laten groeien. 

#Tip 5. Leef je uit met accessoires voor de veranda

De inrichting van je veranda krijgt al vorm. Na het plaatsen van de meubels, verlichting en planten, is het nu tijd voor accessoires. Je kunt het hierbij zo gek maken als je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld los met kussens: ga je voor mooie zitkussens, sierkussens of rolkussens? Kies een mooie tuinposter voor aan de muur. Een kralengordijn of leuke hangstoel vormen een leuke, speelse toevoeging. Vergeet ook de vloer niet. Een sierlijk vloerkleed verbindt alle onderdelen op je veranda met elkaar en ademt veel sfeer uit.  Bedenk wel dat het kiezen van één kleur of stijl een belangrijke invloed heeft op de inrichting van je veranda. Daarmee voelt het terras niet te druk aan, maar ontstaat er een weldoordacht geheel. Alsof je naar een plaatje uit een woonmagazine kijkt!

#Tip 6. Een stapje extra

Je veranda ziet er al hartstikke gezellig uit na het toevoegen van meubels, verlichting, planten en accessoires. Ben je op zoek naar nog net dat stapje extra? Overweeg dan het toevoegen van een vuurschaal, terrashaard, barbecue of zelfs complete buitenkeuken.  Met een vuurschaal of terrashaard profiteer je zowel van een sfeervolle blikvanger en mooie lichtbron, als van een comfortabele warmtebron. Een barbecue of buitenkeuken staat natuurlijk garant voor heerlijke maaltijden in de buitenlucht. Zie jij jezelf al genieten op lange zomeravonden met vrienden en familie?

Hulp nodig bij het gezellig inrichten van je veranda?

Heb je na het lezen van deze tips nog hulp nodig bij het inrichten van je veranda? Of kun je nog wel wat extra ideeën gebruiken? Breng dan een bezoek aan de showroom van Fonteyn en laat je inspireren.