We vertellen je alles wat je wilt weten over hottubs!

We vertellen je alles wat je wilt weten over hottubs!

Een hottub is heel letterlijk een ‘warm bad’, kenmerkend voor dit warme badje is dat het een buitenbad is en het water verwarmd wordt met een interne of externe houtkachel. De traditionele hottub is rond en heeft bankjes waar je lekker op kunnen zitten. De charme van de hottub is zijn natuurlijke uitstraling en nostalgisch ouderwetse ontwerp met enkel een houtkacheltje als verwarmingselement. In deze blog nemen we je even mee naar de geschiedenis van de hottub, hoe deze werkt en leggen we uit wat nu eigenlijk het verschil met een spa of Jacuzzi? Kortom leer in twee minuten alles over hottubs! 

Geschiedenis van de ontspannende werking van warm water

Grappig genoeg werden baden vroeger niet zozeer gebruikt om je in te wassen, maar deze waren er vooral ter ontspanning. In het Romeinse Rijk konden mensen ontspannen in warme baden in de alom bekende badhuizen. Ook Japanners kwamen al vroeg achter de heilzame en ontspannende werking van heet water. Hun hottub heette een ‘ofuro’. Deze ofuro’s waren vaak bij Japanse families in de tuin te vinden. Scandinavische landen en andere gebieden dichtbij de Noordpool zijn gezegend met relatief veel natuurlijke warmwaterbronnen. Om een vergelijkbare ervaring dichtbij huis te creëren, maakten ook zij hottubs. 

Hoe werkt een hottub? 

Goed, je hebt een hottub in je achtertuin staan. Hoe gaat het verder in zijn werk? Houd er rekening mee dat het even duurt voordat het water in je hottub warm is. Het bad staat immers buiten en moet verwarmd worden met een kacheltje. Wanneer je begint met stoken is het water in de tobbe na 1 à 2 uur op een aangename temperatuur. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het bad en de kracht van de kachel. Hoe lang gaat het water mee? Als je geen reinigingsmiddelen in het water gebruikt, kun je het water maximaal een week blijven gebruiken, voordat je het moet verversen. Maar er zijn natuurlijk ook reinigingsmiddelen waarmee je het water kunt zuiveren en zodoende het water langer kunt blijven gebruiken.  

Wat is het verschil met een Jacuzzi of spa? 

Een Jacuzzi is bedacht door de gebroeders Jacuzzi, wanneer men het heeft over een ‘Jacuzzi’ wordt eigenlijk altijd een spabad met massagejets bedoeld. Een spabad is precies hetzelfde, alleen is het merk Jacuzzi zo beroemd geworden dat er vaak ‘Jacuzzi’ wordt gezegd, wanneer een spabad wordt bedoeld. Een hottub is eigenlijk de voorloper van het spabad. De hottub onderscheidt zich doordat deze geen waterpomp heeft voor massagestralen en de energiebron voor de hottub een kacheltje is. Hoewel er tegenwoordig ook wel hottubs bestaan die elektrisch verwarmd worden. Ga je echter voor de echte, originele hottub? Dan hoort daar natuurlijk een houtkacheltje bij!Related Products