Last van reuma? Onze spa’s brengen verlichting!

Als spaspecialist zien we al jaren een stijgende populariteit van Jacuzzi® baden en spabaden. Logisch ook, want voor steeds meer liefhebbers van wellness is een eigen spabad haalbaar, dankzij gunstigere prijzen en een uitgebreid aanbod verschillende modellen. Maar onze spa’s zijn niet alleen onder wellness liefhebbers een stuk populairder, ook reumapatiënten zijn gebaad bij de massagebaden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de bruisende massagejets van veel therapeutische waarde zijn voor het verlichten van reumatische klachten. Een duik in de geschiedenis leert ons dat de baden zelfs hun bestaansrecht te danken hebben aan deze verlichtende, therapeutische werking. 


Hydrotherapie van spabaden

In 1956 begon de eerste Jacuzzi® als een draagbare pomp die in ieder ligbad geplaatst kon worden. De pomp produceerde een aangename stroom van water en lucht en was ontworpen door Roy Jacuzzi om er de reumatische klachten van zijn zoon mee te verlichten. En met succes. De pomp zorgde voor een aangenaam bruisend gevoel, dat de klachten verzachtte. Verder zorgt het warme water voor een betere doorbloeding in de spieren en gewrichten, wat het lichaam vitaal houdt. Daarnaast wordt er in het water zoveel mogelijk druk van de spieren en gewrichten gehaald en ervaar je een gevoel van gewichtsloosheid. Door de jaren heen is de draagbare pomp doorontwikkeld tot de luxe spabaden zoals we ze vandaag de dag kennen. Hierdoor is ook de weldaad voor reumapatiënten nog groter geworden.

Spabaden in alle soorten en maten

Onze spabaden kenmerken zich niet alleen door hun hoge mate van hydrotherapie, maar ook door hun enorm comfortabele en bovendien ergonomische zitplaatsen. De lijnen van de zetels vormen zich perfect naar uw lichaam, waardoor uw lichaam de best mogelijke ondersteuning krijgt. Naast de bruisende massagejets, zorgen ook deze ergonomische kuipontwerpen dat reumatische klachten tot een minimum worden beperkt. Daarnaast heeft u bij Fonteyn Spa’s de keuze uit enorm veel verschillende modellen: van compacte tweepersoonsbaden, tot heel ruime meerpersoons baden. Hierdoor hebben we voor iedere wens een geschikt model.

Waarom een spa van Fonteyn Spa’s

Bij Fonteyn Spa’s stoppen we enorm veel aandacht in de hydrotherapie van onze spabaden. Onze hydromassages zijn ontworpen in samenwerking met professionele masseurs en fysiotherapeuten en geven stijve spieren en gewrichten dus optimale ondersteuning. De massages worden gecreëerd door verschillende typen jets, die elk voor een sensationeel gevoel zorgen en dus garant staan voor enorm veelzijdige hydrotherapie, die voor buitengewoon veel verlichting zorgt.