Genieten in een spabad van Fonteyn

 

 

Jacuzzi wordt in de volksmond vaak gebruikt als aanduiding van Spa baden

Roy Jacuzzi, geboren in 1904 in Italië, was een visionair en pionier op het gebied van hydrotherapie. Zijn fascinatie voor wellness en de genezende kracht van water werd diep geworteld in zijn familiegeschiedenis. Zijn vader, Candido Jacuzzi, was een immigrant uit Italië die in Californië een pompenbedrijf had opgericht. In de jaren '40 ontwikkelde Roy Jacuzzi, samen met zijn broers, een revolutionair hydrotherapiepompje om de pijn te verlichten die zijn neefje, Kenneth Jacuzzi, leed als gevolg van reumatoïde artritis. Dit innovatieve pompsysteem werd later geïntegreerd in de eerste zelfstandige hydrotherapiebaden die we vandaag de dag kennen als jacuzzi's.

Deze eerste Jacuzzi® was niet alleen bedoeld als een luxeproduct, maar eerder als een medisch hulpmiddel om de pijn te verlichten en het leven van mensen te verbeteren. Het warme water gecombineerd met de masserende werking van de jets bleek een effectieve manier te zijn om spierpijn te verminderen en de bloedsomloop te stimuleren.Roy Jacuzzi's visie op hydrotherapie groeide uit tot een industrie die wereldwijd bekend werd. Zijn toewijding aan het verbeteren van het welzijn van mensen leidde tot verdere innovaties in de spa- en jacuzzi-industrie, waarbij de focus lag op zowel therapeutische voordelen als ontspanning.

Zijn nalatenschap als een van de grondleggers van moderne hydrotherapie en zijn voortdurende inzet om mensen een betere levenskwaliteit te bieden, blijven tot op de dag van vandaag voortleven in de evolutie van Jacuzzi® baden en spa's over de hele wereld.

Gezien Jacuzzi® een beschermd merk is, gebruikt Fonteyn het woord SPA, dit is een afkorting die staat voor SALUTEM PER AQUAM, dat Latijns is voor gezondheid door water, conform de gedachte van Roy Jacuzzi.