Genieten in een Jacuzzi ® van Fonteyn

Hoe onderhoud je een Jacuzzi®

Een eigen Jacuzzi® is een investering in welbevinden. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk profijt van hebben. Daarom is het belangrijk dat je een Jacuzzi® het juiste onderhoud geeft en hem goed schoon houdt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Klein onderhoud Jacuzzi ®

Elke spa beschikt over filters, die het water voor je schoon houden. Om deze filters goed te laten werken, is het wel belangrijk dat je ze regelmatig goed schoonmaakt. Was ze dus eens per maand goed uit om het water er helder mee te houden. Op den duur zal je de filters moeten vervangen. Afhankelijk van hoe vaak je gebruik maakt van de Jacuzzi® is het aan te raden om dat eens per jaar te doen. Om het schoonmaakwerk tot een minimum te beperken, is een goede cover essentieel. Met deze maatregelen blijft het water schoner en de filters dus ook. Houd daarnaast het spawater schoon met behulp van aquafinesse: één van de betere producten voor de behandeling van spawater. Aquafinesse zorgt ervoor dat je spawater helder, schoon en zacht blijft. Je hoeft slechts eens per week de voorgeschreven hoeveelheid aquafinesse aan het water toe te voegen. Houd daarnaast het vrij-chloor-gehalte van het water op minimaal 1,0 pmm met chloortabletten. Je geniet dan intensiever en langer van je spa.

Groot onderhoud Jacuzzi ®

Het is verder aan te raden om het bad eens in het kwartaal ook een grondige schoonmaakbeurt te geven. Voeg hiervoor een speciale jet & pipe cleaner aan het water toe en laat het bad zo’n vijf tot vijftien minuten bubbelen. Op die manier reinig en ontsmet je alle leidingen. Zorg er wel voor dat je de luchttoevoer volledig dichtdraait, zodat er alleen maar water door de leidingen stroomt, dat niet vermengd is met lucht. Als de leidingen eenmaal goed schoon zijn, kun je het bad leeg laten lopen en beginnen met het schoonmaken van de kuip. Gebruik daarvoor een speciale Shell Polish. Met dit schoonmaakmiddel houd je de kuip in topconditie. Is de kuip weer helemaal blinkend, dan kun je hem weer vol laten lopen met vers water. Er rest je verder niets dan te genieten van een frisse Jacuzzi® en lekker bij te komen van al dat schoonmaakwerk.

NAAR ONZE SPABADEN
PROFITEER VAN:
  • Het grootste spa-aanbod ter wereld
  • De mogelijkheid om de baden uit te proberen in de showroom
  • Deskundig advies van intern opgeleide adviseurs
  • Snelle levering door een ruime voorraad
  • Zekerheid dankzij onze lange staat van dienst