Hoe onderhoud je een Jacuzzi®?

Hoe onderhoud je een Jacuzzi®

Een eigen whirlpool van Jacuzzi® is een investering in welbevinden. Daar wilt u natuurlijk zo lang mogelijk profijt van hebben. Daarom is het belangrijk dat u een Jacuzzi® het juiste onderhoud geeft en hem goed schoon houdt. Hoe u dat doet, leest u hier.

Klein onderhoud Jacuzzi ®

Elke spa beschikt over filters die het water schoon houden. Om deze filters goed te laten werken, is het wel belangrijk dat u ze regelmatig goed schoonmaakt. Was ze dus eens per maand goed uit om het water er helder mee te houden. Op den duur zal u de filters moeten vervangen. Afhankelijk van hoe vaak u gebruik maakt van de Jacuzzi® is het aan te raden om dat eens per jaar te doen. 

Om het schoonmaakwerk tot een minimum te beperken, is een goede cover essentieel. Met deze maatregelen blijft het water schoner en de spa filters dus ook. Houd daarnaast het spawater schoon met behulp van aquafinesse: één van de betere producten voor de behandeling van spawater. Aquafinesse zorgt ervoor dat u spawater helder, schoon en zacht blijft. U hoeft slechts eens per week de voorgeschreven hoeveelheid aquafinesse aan het water toe te voegen. Houd daarnaast het vrij-chloor-gehalte van het water op minimaal 1,0 pmm met chloortabletten. U geniet dan intensiever en langer van uw spa.

Groot onderhoud Jacuzzi ®

Het is verder aan te raden om het bad eens in het kwartaal ook een grondige schoonmaakbeurt te geven. Voeg hiervoor een speciale jet & pipe cleaner aan het water toe en laat het bad zo’n vijf tot vijftien minuten bubbelen. Op die manier reinigt en ontsmet u alle leidingen. Zorg er wel voor dat u de luchttoevoer volledig dichtdraait, zodat er alleen maar water door de leidingen stroomt. Als de leidingen eenmaal goed schoon zijn, kunt u het bad leeg laten lopen en beginnen met het schoonmaken van de kuip. Gebruik daarvoor een speciale Shell Polish. Met dit schoonmaakmiddel houdt u de kuip in topconditie. Is de kuip weer helemaal blinkend, dan kunt u hem weer vol laten lopen met vers water. En dan heerlijk genieten van een frisse Jacuzzi® om lekker bij te komen van al dat schoonmaakwerk!

Jacuzzi® van Fonteyn Spa’s

Vragen over het onderhoud van uw Jacuzzi® of de bediening? Weet dat u dan altijd contact kan opnemen met de specialisten van Fonteyn Spa’s. Jacuzzi® of spa kopen? Bekijk dan onze ruime assortiment aan spa’s van verschillende formaten en met verschillende features, waaronder hydrotherapie, aromatherapie, ingebouwde muzieksystemen, ergonomische zitplaatsen, wifi-bediening en meer. Bekijk ons aanbod op de website of kom langs in de grootste spa showroom ter wereld: Fonteyn Spa's!

NAAR ONZE SPABADEN